САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










Сьогодні Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

01.12.2016

У четвер, 1 грудня, у всьому світі згадують про Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунного дефіциту (СНІД).

Україна залишається одним з лідерів за кількістю людей з "позитивним" статусом в Європі, повідомляє Depo.ua з посиланням на 112.

За даними голови Координаційної ради БО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Дмитра Шерембея, за рік в Україні офіційно на облік стає 22 тис. людей з ВІЛ/СНІД.

За його словами, вперше в Україні програма лікування людей зупинки епідемії СНІДУ буде профінансована в такому обсязі, що в наступному році виживе 101 тис. інфікованих людей. Вони отримають терапію.

За словами в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, завдяки проектам Глобального фонду вперше за 20 років епідемії призупинено зростання смертності і понад 88 тис. людей з ВІЛ отримали необхідне лікування.

Також зазначається, що отримання від України чіткого плану підтримки програм лікування ВІЛ-інфекції та туберкульозу протягом найближчих трьох років дозволить Правлінню Глобального фонду визначитися з умовами фінансування у 2018-2020 роках. Рішення про новий проект буде прийнято Правлінням Глобального фонду в листопаді 2016 року.



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND