САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










Український Гурток Гіпнозу імені доктора Євгена Гливи в Києві.

29.04.2015
Увеличить фото...
Є.Глива, квітень 2012 року
Увеличить фото...
Сергій Болтівець і ректор Університету імені Зігмунда Фройда Альфред Прітц.
Увеличить фото...
Увеличить фото...
Увеличить фото...

Вже впродовж десятиліття року під керівництвом доктора психологічних наук, професора Сергія Болтівця на базі Незалежного експертно-дослідного психологічного тренінг-центру «Добро» в місті Києві при Приймальні Президента України діє Український Гурток Гіпнозу імені доктора Євгена Гливи - одного з найвидатніших сучасних гіпнотерапевтів світу.

З іменем доктора Євгена Леонідовича Гливи (м. Сідней, Австралійський Союз) розпочинається кожне чергове засідання українських гіпнологів – реабілітаційних психологів, психотерапевтів, стоматологів, хірургів, студентів старших курсів вищих медичних навчальних закладів України. Двічі на місяць, до кожного гурткового засідання доктор Євген Глива надсилає професорові Сергію Болтівцю власні міркування, настановлення з теорії та практики гіпологічних студій, вітання, заохочення і наснаження. У своїй першій, як висловився сам доктор Євген Глива, інавгураційній лекції, написаній спеціально до першого засідання гуртка його імені і надісланій для виголошення в Україні, знаний у світі гіпнотерапевт написав: „ Щиро вітаю шанованих колег, які знайшли потребу та енергію вглянутися у знаний найдавніший метод лікування, який тепер називається гіпноз. Без наміру придушити ентузіазм - мушу (з радістю) ствердити, що явище знане як гіпноз, в основному, залежить від суб’єкта; гіпноз це дар, яким вже при народжені випосажена кожна людина, і в життєвому шляху, (на несвідомому рівні) людина тільки його вдосконалює; часто поглиблює, моделює, а то й цілковито губить спосібність входити в гіпноз. Моя дефініція гіпнозу є наступною: Гіпноз це природне підвищення потенціалу людини, яке спонтанно появляється в житті, і яке може бути викликане іншою людиною.

Активними учасниками Українського Гуртка Гіпнозу імені доктора Євгена Гливи є і талановитий випускник Національного медичного університету імені О.О.Богомольця Микита Ногавіцин
і доктор психологічних наук, професор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Ігор Бушай, і кандидат медичних наук, гіпнотерапевт-психолог Олексій Шевцов, і лікар-стоматолог Саед Азоді Фар (м.Тегеран, Ісламська Республіка Іран), і Президент Світової Ради Психотерапевтів, ректор Університету імені Зігмунда Фройда, академік Національної АПН України Альфред Прітц (м. Відень, Австрійська Республіка), студенти різних факультетів Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, психологи і педагоги Києво-Печерського ліцею № 171 „Лідер”, викладачі психології вищих навчальних закладів України. Як відзначив один з найактивніших орудників Українського Гуртка Гіпнозу імені доктора Євгена Гливи Василь Гуменюк, „навчаючись на медично-психологічному факультеті Київського національного медичного університету імені Олександра Богомольця, ми зі своїми одногрупниками вирішили відновити величні духовні, або як про це влучно писав Іван Огієнко(Митрополит Іларіон), приналежні до людського духу, а отже – духові надбання культури українського народу, оволодіння якими неповне без розуміння і вживання в необхідних випадках, зокрема з лікувальною та оздоровчою метою, як це докладно обґрунтував визначний український гіпнотерапевт Євген Глива, такого важливого компоненту володіння собою як застосування гіпнозу. Для цього ми створили психологічний гурток, який для нашої наснаги й натхнення заохотили іменем Євгена Гливи.

До Українського психологічного гуртка гіпнозу імені Євгена Гливи, записалися не тільки студенти медично-психологічного факультету, а й з лікувального, і навіть - стоматологічного, лікарі, психотерапевти, психологи. Відповідь проста: насамперед, ми вважаємо що, медичний працівник, якої б він не був спеціалізації, має володіти принаймні базовими знаннями з гіпнозу, адже йому все життя працювати з людьми, рятувати і покращувати їхнє життя. Ми заохочуємо, щоб до нас ходили і особи з немедичними, але головне – людинознавчими спеціалізаціями, щоб їм це було цікаво, і використовували вони ці знання з добрими намірами.”

Український Гурток Гіпнозу імені доктора Євгена Гливи працює під науковим керівництвом професора Сергія Болтівця цілорічно з жовтня по травень кожної першої і третьої середи. Зміст засідань, гіпологічних занять і вправ планується за фаховими побажаннями учасників, але з умовою безпосередньої участі в реалізації запропонованих методик і вправ самих ініціаторів: «Перш ніж, пропонувати іншим, спробуй на собі і доведи корисність та функціональність кожної дії і гіпнотичного способу», - така настанова об’єднує всіх:
Професор Сергій Болтівець здійснює супервізію(наставництво), яка включає також апаратурну перевірку психофізіологічних показників. При цьому застосовуються виключно українські психологічні апарати, створені за ініціативою та участю проф. С.Болтівця, зокрема український прилад «Хист», що дає змогу вимірювати близько 60 показників сенсомоторних реакцій людини, індивідуальних мікроритмів тремору пальців рук, величин лабільності сприйняття, індикатор емоційної напруженості людини «Вектор», устрій «Блиск», «Куля Болтівця» та інші.

Робота Українського Гуртка Гіпнозу імені доктора Євгена Гливи багатократно підтверджує, а про це свідчить також робота Харківської гіпнотерапевтичної школи, що гіпнабельність належить до надійних індикаторів психічного здоров’я, а розвиток здатностей до аутогіпнозу є важливим складником психічної гігієни кожної дорослої людини в сучасному дедалі ускладнюваному світі людей. Можливо, саме таке емоційне наснаження чутлива душа геніальної української поетеси Ліни Костенко явила нам як відчуття гіпнозу у вірші «А вечір пролітає, наче крижень»:

А вечір пролітає, наче крижень,
Черкнувши місто синіми крильми.
У сріблі заворожених наближень
Ми вже як тіні, ми уже не ми.

Це як гіпноз, як манія безодні,
Як струм жаги, що в голосі болів,
Коли вуста пекучі, аж холодні,
Уже не здатні вимовити слів.

Хай же рясно розквітає Українська душа по всьому світу, являючи ще небачені досі неймовірні здатності українського таланту і українського генія, що, можливо, раніше з покоління в покоління приховували тисячоліттями від ворогів наші мудрі прапращури, щоб передати у спадок нащадкам для майбутнього розвою і піднесення Української Нації. Доктор Євген Глива ревно пильнує, щоб так і сталося.



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND