САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










10 причин читати щодня.

02.06.2017

Як часто ви читаєте? Ні, не новини і статті в інтернеті, а книжки. Чи входить читання до вашої щоденної програмі? Якщо ні, то змушені вам повідомити, що ви багато втрачаєте, як в інтелектуальному, так і в духовному плані. Читання дає людині безліч незаперечних переваг. Ось лише декілька з них.

1. Розумова стимуляція

Дослідження показують, що постійна стимуляція мозку, чим є читання, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Так само, як і будь-якому м’язу людського тіла, мозку необхідне тренування, щоб залишатися сильним і здоровим.

2. Зниження стресу

Неважливо, який стрес ви відчуваєте на роботі, в стосунках або десь ще, щойно ви берете книгу і занурюєтеся в історію, він миттєво зникає, напруга відпускає і тіло розслабляється.

3. Знання

Щоб ви не читали, голова наповнюється новими знаннями, і ви ніколи не знаєте, в який момент вони вам знадобляться. Але чим знань більше, тим більше ви готові протистояти будь-яким перешкодам.

4. Розширення словникового запасу

Чим більше ви читаєте, тим більш змістовно і вишукано говорите. А це в свою чергу сприяє і більшій впевненості в собі, і кар’єрним можливостям. До того ж, ви черпаєте слова не тільки з рідної, а й іноземних мов, що ставить вас ще на щабель вище.

5. Поліпшення пам’яті

Читаючи книгу, ви запам’ятовуєте неймовірну кількість персонажів, їхні історії, почуття, масу підсюжетів і деталей. Ця нова інформація нашаровується на вже наявну і формує нові зв’язки, завдяки чому запам’ятовується ще краще.

6. Розвиток аналітичних здібностей

Чи доводилося вам читати детектив і розгадувати головну таємницю ще до закінчення книги? Якщо так, значить ви застосували критичне і аналітичне мислення, прийнявши і відсортувавши всі наявні факти і припущення. Аналітичні здібності застосовуються і коли ми оцінюємо книжку в цілому: склад, сюжет, персонажів, і далі можемо її обговорювати з іншими, обґрунтовуючи свою думку.

7. Посилення концентрації

У сучасному божевільному світі інтернету з великою кількістю інформації і багатозадачності увага частіше розсіюється, ніж фокусується. Це в свою чергу підвищує рівень стресу і знижує продуктивність. Коли ж ми читаємо книгу, вся увага зосереджена на історії, все зовнішнє випаровується. Спробуйте читати 15-20 хвилин перед роботою і будете здивовані рівнем концентрації, прийшовши в офіс.

8. Поліпшення письмових навичок

Це відбувається паралельно з розширенням словникового запасу. Добре написаний чужий текст впливає і на ваш власний, що врешті-решт формує стиль, смак і стає звичкою. Так само як музиканти піддаються впливу один одного або художники використовують техніки відомих майстрів, так само і письменники вчать писати кожного з нас.

9. Заспокоєння

Уже той момент, коли ви берете до рук книгу, приносить релаксацію, а те, про що ви читаєте, здатне дати відчуття внутрішнього спокою й умиротворення. Деякі тексти знижують кров’яний тиск, не кажучи вже про те, що книги із саморозвитку можуть вирішувати конкретні проблеми.

10. Розвага

Книги вдома, книги в Мережі, книги в бібліотеці. Різноманітність сюжетів, жанрів, форматів. З книгами джерело розваг не закінчується ніколи. І воно завжди доступне.



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND