САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










Які причини кровотечі з носа?

25.03.2016

Багато стикаються з носовою кровотечею. Однак іноді не зрозуміло, чому це відбувається. Давайте розберемося, які ж найпоширеніші причини.

1. Високий артеріальний тиск. Гіпертонія найчастіше зустрічається у старих людей, але й молодь хворіє цим захворюванням. Сильний кров'яний тиск розриває слабкі стінки капілярів, через це кров повільно витікає назовні. Тому якщо у вас з носа часто виходить кров, обов'язково вирушайте до лікаря і пройдіть комплексне обстеження.

2. Поліпи в носі - це розростання слизової оболонки, яка заважає носу нормально виконувати свої функції. Новоутворення утворюють бар'єр для повітряних потоків, порушуючи дихання і створюючи фізичний тиск на судини. При цьому кров йде зазвичай зранку, після чого в носі з'являється сухість і скоринки. У більшості випадків поліпи лікуються оперативними методами, тому не зволікайте з візитом до лікаря.

3. Феохромоцитома - це пухлина наднирників, що викликає надмірну вироблення гормону стресу кортизолу. При цьому різко піднімається тиск і тріскаються капіляри. У цій ситуації вам знадобиться негайна медична допомога.

4. Кокаїн. Молоді люди, що мають пристрасть до цього білому порошку, страждають постійними носовими кровотечами. Справа в тому, що наркотик повільно, але вірно руйнує слизову оболонку носа. Тому постійна сухість у носі від кокаїну свідчить про наркотичну залежність.

5. Часті стрес і перевтома, які доповнюються шкідливими звичками і неправильним харчуванням, теж можуть стати причиною кровотечі з носа. Стінки кровоносних судин робляться ламкими і легкоуязвімимі.

6. Простудні захворювання призводять до набряку слизової оболонки носоглотки, сухості і ламкості капілярів. Трапляється, з кров'ю з'єднуються згустки гною, що вказує на несприятливий перебіг захворювання, а також на його прогресування.

7. Тепловий удар (перегрів) викликає зневоднення організму і сухість носа, а це сприяє ламкості кровоносних судин і кровотечі.

8. Порушення згортання крові.

9. Гормональний збій, який призводить до підвищення тиску.

10. Травма носа.

Тепер ви знаєте, з яких причин з носа йде кров, і зможете правильно зреагувати на нездужання. Будьте здорові!



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND